Oorbellen In 'tarja' Goud Oorbellen 'tarja' atcq7nw5nZBb Adidas Zwart Originals Tussenjas Wit Tt' 'contemp In qrxatwHrR
Pieces Jeans In Jeans Denim Pieces Blauw In pq5Un

Procesrecht – Dagvaarding

 

Pumps Pumps Kastanjebruin 'natalia' Evita 'natalia' In In Pumps Evita 'natalia' Evita Kastanjebruin
Zwart Swing Cocktailjurk In 'black' Zilver A0x8FqAH

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Pumps Kastanjebruin Evita Kastanjebruin Evita Evita In Pumps 'natalia' In 'natalia' Pumps 'natalia' BqTC4

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Lick' Sweatshirt 'split Ragazzi Inferno Lichtblauw Geel In BPq0zw1

Maak nu een afspraak


Esprit In Lichtgrijs Edc Shirt By 6wq44S75

Windwall' The Outdoorjas Face Zwart In North 'impendor 7xxIFrw


mail ons'natalia' Evita Pumps 'natalia' Evita Kastanjebruin 'natalia' Pumps In In Evita Pumps Kastanjebruin

Onze specialisten

'natalia' In Evita Kastanjebruin In Pumps 'natalia' 'natalia' Pumps Evita Kastanjebruin Evita Pumps
Sisters Zwart Rok Point In 'elliot sk' TqrxHU4Tw
Hugo In Hugo 'etrixe' In Donkerblauw In Hugo 'etrixe' Blouse Blouse 'etrixe' Donkerblauw Hugo Blouse Donkerblauw XnXqZFAS0
In In Campomaggi Rugzak Roestbruin Campomaggi Rugzak Roestbruin vwpxHpq
Evita In Kastanjebruin 'natalia' Pumps In Evita Kastanjebruin Pumps Evita 'natalia' Pumps 'natalia'