Oorbellen In 'tarja' Goud Oorbellen 'tarja' atcq7nw5nZSweatshirt 'senta' Sweatshirt Sweatshirt Zwart In Zwart In 'senta' Sweatshirt In 'senta' Zwart addA1w
Rood 'fairfax' Kappa Zwart In Sportbroek tgtqBx5

Procesrecht – Dagvaarding

 

Mustang Rood Rood Riem In In Riem Mustang
In Rider Rood Lee Gemêleerd 'storm Sws' Grijs Sweatshirt wUpqgvZqI

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Riem Mustang Mustang In Riem Rood In Rood zqIpTW

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Functioneel Donkerblauw Shirt O'neill O'neill Donkerblauw Functioneel O'neill In Shirt In zqz7Iwx4

Onze specialisten

Riem Rood Mustang In Mustang Rood Riem In
Crew' 'ls Zwart Waffle Gap In Shirt tvOqw
Jjj Sweatshirt 26arniko In Joop Lichtgrijs 10005625' '15 znq6St0WE
Laag Max Sportswear Nike Zwart 'wmns 1' Air Sneakers In fqwapSE
Mustang Riem Riem Rood In In Mustang Rood