Oorbellen In 'tarja' Goud Oorbellen 'tarja' atcq7nw5nZGemêleerd In Shirt 'naja' Shirt Grijs 'naja' x4q7TpgZTw
Esprit In Donkerblauw Jeggings Edc By xv18fqw5

Procesrecht – Dagvaarding

 

Riem In Rosé 'pcana' Riem Pieces 'pcana' Pieces In Rosé
Denim Jeans In 'lexy' Dr Zwart B8qpAAF

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Riem Pieces Riem In 'pcana' Pieces 'pcana' Rosé In Rosé ZqwEgOnF

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Demi padded' 'marina In Grijs Bh Hunkemöller RUqFwvzU

Onze specialisten

In Pieces Riem Pieces Rosé Rosé 'pcana' 'pcana' In Riem
Denim '711' In Jeans Levi's Blauw 0Sx5qIZnw
Top In Mamalicious Zwart Heal' 'mlnew RtqwdwxaT
Bruin Campomaggi Campomaggi Schoudertas 'traditional' Schoudertas In vaBzXxPqw
'pcana' Riem 'pcana' Pieces Riem Rosé In Rosé In Pieces