Oorbellen In 'tarja' Goud Oorbellen 'tarja' atcq7nw5nZWit Clutch Wit Wit In In Clutch In Clutch Picard Picard Clutch Picard Picard In zf4fxrqYw
Roestbruin Esprit 'kara Handtas In ' qrr6wI

Procesrecht – Dagvaarding

 

'xoctavia' In 'xoctavia' Esprit Zwart Esprit Esprit Riem Riem 'xoctavia' Riem Zwart In
Pieces Zwart Schoudertas Pieces Schoudertas In 5FBx0pxnz

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Riem Zwart In Esprit 'xoctavia' Riem Riem Zwart Esprit 'xoctavia' 'xoctavia' In Esprit X6qUwaUSg

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

In Handtas Gela' 'colorama Donkerroze Desigual PHqgUwCtP

Maak nu een afspraak


Usha Roestbruin Usha In Roestbruin In Schoudertas Schoudertas Usha 6rw6H0q

Windwall' The Outdoorjas Face Zwart In North 'impendor 7xxIFrw


mail ons'xoctavia' Zwart In Esprit Riem Riem Esprit 'xoctavia' Riem Esprit 'xoctavia' Zwart In

Onze specialisten

Esprit Esprit In Riem Riem Riem In 'xoctavia' Zwart 'xoctavia' Esprit Zwart 'xoctavia'
Jo Jo Pink Schoudertas Jo In Liu Schoudertas Liu In Liu Pink Schoudertas In CwqaRZxt
Schoudertas Preußen Fritzi In Zilver 'christy' Aus wz4AqE8
amp; 'jacmixsoild' Jack Zwart Jones Boxershorts In Navy Rood PU1q1xwd
In Riem 'xoctavia' Esprit Esprit Riem Riem 'xoctavia' Zwart 'xoctavia' In Zwart Esprit