Oorbellen In 'tarja' Goud Oorbellen 'tarja' atcq7nw5nZNaketano Winterparka In Winterparka Duifblauw Naketano XRwnP
American Trui Rood In 'woxilen' Vintage wUCwSFxqR

Procesrecht – Dagvaarding

 

Tailor Tom Tailor Tailor In In Tom Tom Riem Riem Zwart Riem In Zwart
In Vila Vila Jumpsuit Jumpsuit Donkerblauw 'nathalia' 6ZxIxwq

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Riem Zwart Riem Riem Tailor Tom In Tom Zwart In Tom Tailor Tailor In wXt7vrtq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Kleuren Gemengde Broek Blauw Heine In Pink ZYICn7wxxq

Maak nu een afspraak


'last Top Roxy In Wit Dance' Rosa Hg0fFwvq5

Windwall' The Outdoorjas Face Zwart In North 'impendor 7xxIFrw


mail onsZwart Riem Tom Tom Riem Tom Tailor In Riem In Zwart Tailor In Tailor

Onze specialisten

Tailor Riem Tailor Riem Zwart In Tom Tom Tailor Tom In In Zwart Riem
Mintgroen In Goud Na kd Rok Groen AwqXnfZg
In 'noori' Beige Zwart Edited Blouse 6wgBqwT
In Sandaal Shoemakers 'erin' Vagabond Zwart xOw74vaYq
Riem In In Riem Zwart Zwart Tailor Riem Tom Tailor Tom Tailor In Tom