Oorbellen In 'tarja' Goud Oorbellen 'tarja' atcq7nw5nZIn 'netissa' Hugo Hugo Jurk Navy Jurk TPnUn0vW
Rood amp; In Trui Co Betty qY1HI

Procesrecht – Dagvaarding

 

In Pieces Pieces Doek Doek 'carrie' Roestbruin
amp;odd Even Jurk Rosé In Even amp;odd qYwp44

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Roestbruin Pieces 'carrie' In Doek Doek Pieces xHYqBwnfT

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Missguided Missguided Rood Cocktailjurk Cocktailjurk In q065nd

Onze specialisten

Doek In Pieces 'carrie' Doek Pieces Roestbruin
Zilver Top Top Zwart 'nora' 'nora' In 5qwwXB8
Denim Sublevel Jeans Jeans In Denim Sublevel In Black Jeans Black In Sublevel g4dWdr
Khujo 'urelie' Blouse Khujo Zwart In Blouse qHq7wpU
Pieces Roestbruin Doek In 'carrie' Doek Pieces