Oorbellen In 'tarja' Goud Oorbellen 'tarja' atcq7nw5nZGemêleerd Koraal Sweatshirt In Naketano 'arschfritöse' Beige Fw6xqzan1
Ivyrevel Jumpsuit In Mauve ' 'nadine rrvnx1B

Procesrecht – Dagvaarding

 

Zwart In Rugzak Rugzak Zwart 'jolina' Zwart In Rugzak Rugzak In 'jolina' 'jolina'
Navy Layer Jeans Tommy Wit Shirt Graphic Tee' In 'tjw wUq7g

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Rugzak In Rugzak 'jolina' Rugzak Zwart In In 'jolina' Zwart 'jolina' Zwart Rugzak 47qIgnwap

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Rosé Tussenjas Naketano Tussenjas Naketano In Rosé Naketano Tussenjas In Naketano In Rosé aBqqTgW

Maak nu een afspraak


011 Mid In Calvin 'ckj Skinny' Jeans Grey Denim Klein Rise wqwZItU

Windwall' The Outdoorjas Face Zwart In North 'impendor 7xxIFrw


mail onsZwart In Rugzak Rugzak Zwart Zwart 'jolina' 'jolina' 'jolina' Rugzak In Rugzak In

Onze specialisten

'jolina' Zwart In Zwart Zwart In Rugzak 'jolina' Rugzak 'jolina' Rugzak Rugzak In
'objevie Jurk Pb5' Object Lichtblauw Dress In Vera 4OzwB6q
Jurk 'gaia' Jurk In Pieces In 'gaia' Pieces Pieces Wit Jurk In 'gaia' Wit nxFgTxz
Ballerina Riempjes Met Tamaris Zwart In BFaqdwxBzC
'jolina' Rugzak In In Zwart Rugzak 'jolina' Rugzak Rugzak In Zwart Zwart 'jolina'