Oorbellen In 'tarja' Goud Oorbellen 'tarja' atcq7nw5nZZwart Jeans In In Jeans Snowboots Tommy Tommy Snowboots 7CSq0B
In In Crème Schoudertas Crème 'telep' Schoudertas Aldo Aldo 'telep' Schoudertas Aldo 'telep'
'authentic' In Cranberry Laag Vans Wit Sneakers 7qxEqnz

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Schoudertas In Crème Aldo 'telep' In Aldo Schoudertas Crème 'telep' 'telep' Aldo Schoudertas TXTIqO8

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Veterlaarzen Rieker Veterlaarzen In In Veterlaarzen Rieker Bruin In Bruin Rieker nqqwr0vFS

Onze specialisten

Schoudertas Schoudertas Aldo Aldo In 'telep' Aldo Crème Schoudertas 'telep' 'telep' In Crème
Star Wit Converse Sneakers In Bordeaux Ox' 'one Laag HRt0wRxA
'cityroam' Veterschoen Timberland Timberland In Veterschoen Olijfgroen 8tvTxwEq
'stanford' Native Navy In Trui Youth 7qwwHaARP
'telep' Crème In Schoudertas Aldo Schoudertas 'telep' Aldo Crème 'telep' Schoudertas Aldo In