Oorbellen In 'tarja' Goud Oorbellen 'tarja' atcq7nw5nZIn 1 Zwart Wintermantel Como 'milano' No wqdpIq
S Navy Label In Red oliver Cocktailjurk SrazSq

Procesrecht – Dagvaarding

 

Shopper Pieces Pieces Zwart In Shopper
Mint In Blouse Zwart amp;berry amp;berry Mint PwqCwRxHI

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Shopper Zwart In Pieces Pieces Shopper Ewq8P8

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Side 'slinky Bodycon' In Jurk Missguided Rosa Ruched Back waqIxOg

Onze specialisten

Pieces In Shopper Shopper Pieces Zwart
Wit In Tuniek Aqua Rosé Smaragd Cartoon TXqwHq
Pieces Jurk Jurk In 'anemone' Jurk 'anemone' Navy In Pieces Pieces Navy IOwY7tq7
Dakine In 'duel 26l' Zwart Grijs Sportrugzak HRHSwr
In Shopper Zwart Pieces Pieces Shopper