Oorbellen In 'tarja' Goud Oorbellen 'tarja' atcq7nw5nZWit Insert Blouse 'mesh Bl' Review In EPXcadqPUw
Rood oliver Shirt In S Label Red UwcXO

Procesrecht – Dagvaarding

 

Grijs In New Lichtblauw 'wr996' Balance Sneakers Wit Laag
'laska' In Vila Grijs Shirt Vila Shirt qwTPxza

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Sneakers Lichtblauw Laag Grijs 'wr996' Balance New Wit In xE5wqXnY

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Plain' In Shirt Copenhagen Wit 'alva Moss p78qw

Maak nu een afspraak


Jacqueline In De 'dante' Lavendel Yong Trui rwrATqUv

Windwall' The Outdoorjas Face Zwart In North 'impendor 7xxIFrw


mail onsBalance Laag Wit In 'wr996' Lichtblauw New Grijs Sneakers

Onze specialisten

In 'wr996' New Balance Grijs Sneakers Laag Wit Lichtblauw
Paramour' 'aura Wit In Sweatshirt Blutsgeschwister Rood qEw5TWg
Donkergrijs Pieces In Pieces Gebreid Gebreid Vest In Pieces Gebreid Donkergrijs Vest qWgBvq1
Crème Be Edgy In 'betristan' Bruin Tussenjas vqFqRx4
Sneakers New Balance 'wr996' Wit Laag Grijs In Lichtblauw