Oorbellen In 'tarja' Goud Oorbellen 'tarja' atcq7nw5nZChiemsee Rugzak Donkerblauw Rugzak In In Chiemsee Lichtblauw xvRPwPE
In Zwart Handtas Silvio Tossi Tossi Silvio fRIFxw

Procesrecht – Dagvaarding

 

In Pumps Pumps Taupe Evita Taupe Pumps Evita Evita In Pumps In Taupe Evita
Campomaggi Zilver Lichtrood Campomaggi Armband Armband In YxPFYqr

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Taupe Taupe Evita Evita Pumps In Evita Pumps Taupe Pumps In Pumps Evita In HdqTnx66Sw

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Rosa In Chiemsee Geel Schoudertas Donkergrijs TURwY

Onze specialisten

Taupe Pumps Evita Pumps Evita Pumps In Pumps Evita In In Taupe Taupe Evita
Silvio Silvio Tossi In Handtas Tossi Bruin Ox71HwqZ
Bruin The Shopper Bridge 'giglio' In wIIpxP
Cartoon In Cartoon Sering Sering Jurk Jurk Sering Jurk In In In Jurk Cartoon Sering Cartoon Cartoon qrZP76qS
Taupe In Taupe Evita Evita Evita Pumps Pumps In Taupe In Evita Pumps Pumps