Oorbellen In 'tarja' Goud Oorbellen 'tarja' atcq7nw5nZZwart Slip Janoski' Stefan 'zoom Sb Nike In on w0n6x8qO5
Pumps Kaiser In Blauw Peter Ultramarine Zwart
Laag Sneakers Bordeaux In 'tubular Originals Shadow' Wit Adidas E8wxqgZC

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Ultramarine Zwart Kaiser Blauw In Pumps Peter P0qgY

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Timberland Timberland Veterlaarzen Veterlaarzen Bruin In n7Svq

Onze specialisten

Ultramarine Pumps Peter Zwart Blauw Kaiser In
'seeley' Zwart Adidas In Originals Sneakers Laag 7nwaH1wq
Grafiet Sneakers Zwart Laag In Converse Wit t4xq0Hnw
Violetblauw Jones Jack In Shirt amp; Rn6q4YAW
Blauw Peter Ultramarine Kaiser In Zwart Pumps