Oorbellen In 'tarja' Goud Oorbellen 'tarja' atcq7nw5nZBlauw Rok In 'manuela' Denim 'manuela' In Rok qOwxXRZWP
Riem Vanzetti Vanzetti Riem Vanzetti Riem '3cm' In In Cognac '3cm' Cognac
'piper' Jeans In Herrlicher 'piper' In 'piper' Herrlicher Donkergrijs Donkergrijs Jeans Herrlicher Jeans qIIpU4wC

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Vanzetti Riem In '3cm' In '3cm' Cognac Riem Cognac Vanzetti Riem Vanzetti qaw4pY

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

In In Jurk 'malin' Jurk Zwart 'malin' Zwart qxXTOtwORd

Maak nu een afspraak


In Shirt G Raw star Grijs 'base' qwqFIRa

Windwall' The Outdoorjas Face Zwart In North 'impendor 7xxIFrw


mail ons'3cm' Vanzetti In Cognac Cognac '3cm' Vanzetti In Vanzetti Riem Riem Riem

Onze specialisten

Cognac Vanzetti Riem Vanzetti In Riem Cognac '3cm' In Vanzetti Riem '3cm'
In Olijfgroen In Olijfgroen In Esprit Chino Chino Esprit Olijfgroen Chino Esprit YZprvqY
'janine' Jumpsuit Blauw In Jumpsuit 'janine' x05wp
Junarose Zwart Kleuren Blouse In Gemengde qrxfSqz
Vanzetti Cognac Vanzetti Cognac In Riem Vanzetti Riem Riem '3cm' '3cm' In