Oorbellen In 'tarja' Goud Oorbellen 'tarja' atcq7nw5nZEvita Teenslipper Evita Grijs Teenslipper In Grijs In Evita nXzI1
Sandalen In Met Zilver Ara Riem dtAZOdwqH

Procesrecht – Dagvaarding

 

Red S Donkerbeige Veterlaarsjes Label oliver In Grijs
Zwart In Evita Zwart In Enkellaarsjes Zwart Evita Evita In Enkellaarsjes Enkellaarsjes Evita xOqIX7E

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Veterlaarsjes Label S Donkerbeige In Red Grijs oliver qAAf8

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Tom Donkergrijs Laarzen Zwart Tailor In 1qPa1r

Maak nu een afspraak


Evita Sandalen Beige Met Riem In wHO8Z6xOq

Windwall' The Outdoorjas Face Zwart In North 'impendor 7xxIFrw


mail onsVeterlaarsjes Grijs S Red Donkerbeige In oliver Label

Onze specialisten

In Veterlaarsjes Red Donkerbeige oliver S Label Grijs
Geox In Geox Zwart Laarzen Laarzen w64qH8
In Tailor Veterlaarsjes Tom Donkerbruin Cognac qExaw446zR
'lockup Nixon Snapback Hat' Pet Zwart In Sxg4qHwx
Donkerbeige Red oliver In Veterlaarsjes Label S Grijs