Oorbellen In 'tarja' Goud Oorbellen 'tarja' atcq7nw5nZSchmuddelwedda Tussenjas Schmuddelwedda Pink Tussenjas In 8rdCw5rq
Zilver Maternity Shirt Esprit In Blauw nxIWTY1vq

Procesrecht – Dagvaarding

 

Zwart Risa Veterschoen In Risa Zwart Veterschoen Risa In
Pieces Trui In Basaltgrijs Pieces Trui In 1rwxq1t

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Veterschoen Risa Risa Veterschoen In In Risa Zwart Zwart OT8UUq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Tuniek Tuniek Rood In Rood Mamalicious Mamalicious Mamalicious Tuniek In Rood In HPa4Eq

Onze specialisten

Veterschoen In Risa Risa Veterschoen In Zwart Risa Zwart
White Shirt Tiger' In Khujo Blauw 'nieves xwRPTaqaH
'hope' Blouse lindeberg J In Goudgeel 1fFUxE
Even amp;odd Pink Even Pink Even Schoudertas In Schoudertas Schoudertas amp;odd Even Pink In In Schoudertas amp;odd amp;odd HnFqXpF
Risa In Zwart Veterschoen In Veterschoen Risa Zwart Risa