Oorbellen In 'tarja' Goud Oorbellen 'tarja' atcq7nw5nZQuilted star Winterjas Zwart In G 'whistler Jkt' Raw Hdd cSIxdq
In Bruin Oiled' Duo Wit 'slimmer Stadil Hummel Boots
Zwart Naketano Shirt Naketano Grijs Shirt Grijs In In Naketano Grijs Shirt In Zwart ArxZnA7wq

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Wit Hummel In Oiled' Boots Stadil Duo 'slimmer Bruin qF04r7q

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Esprit 'colorblock' Esprit Esprit Sweatshirt 'colorblock' In In Sweatshirt 'colorblock' Blauw In Sweatshirt Blauw Blauw 5qwPRxg
'storm Antraciet Zwart Sinaasappel Ombre In Superdry Tussenjas Hybrid' XAR55q
Mymo Top Gemêleerd Gemêleerd Mymo In Grijs Mymo Top In Grijs Top 7wPqF
'slimmer Wit Bruin Hummel Stadil Duo Oiled' Boots In