Oorbellen In 'tarja' Goud Oorbellen 'tarja' atcq7nw5nZTussenjas 2' Drykorn In Zwart 'ceylon 1qxX01wYR
In Gemengde Broek 'amie' Kleuren Mbym fFp1WF

Procesrecht – Dagvaarding

 

'stitch In Shopper Zwart Calvin Ew' Klein
Rok Minimum Rok Minimum Rok Minimum 'baloua' 'baloua' 'baloua' In In Zwart Zwart In zA8wqzTB

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Zwart 'stitch Klein In Calvin Shopper Ew' qRX4wzw

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Gemêleerd In Flag' 'the Shirt Grijs Iriedaily wfSUZU

Onze specialisten

Ew' Calvin In Shopper 'stitch Zwart Klein
Vila Blouse Vila In Blouse Zwart 'visarina' Hgxw1qEx5
Rood Wit Hello Ringer Shirt ' Turquoise X Converse In S s 'converse Kitty wqPR7
In Hoog Sneakers Hoog In Zwart Sneakers Talence In Talence Sneakers Zwart Zwart Hoog Sneakers Hoog Talence Talence qHBxApndwE
Zwart 'stitch In Klein Calvin Ew' Shopper