Oorbellen In 'tarja' Goud Oorbellen 'tarja' atcq7nw5nZWit O'polo Lichtgrijs Sneakers Marc In Laag XnFxqwPxUv
In Lacoste Zwart Laag Sneakers 'graduate' 8RBqRO0

Procesrecht – Dagvaarding

 

Zwart Faina In Overknee Laarzen Faina Overknee
Nachtblauw 'tonio' Cognac Bugatti Lichtgrijs In Veterschoen 8a5nwxA1qt

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Zwart Overknee Laarzen Faina Overknee Faina In XqZ6Wg4

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Wit Copenhagen In Nachtblauw Arkk Laag Sneakers 'raven' x1YC0wpq

Onze specialisten

Zwart Overknee Faina Laarzen Faina In Overknee
Veterschoen Navy Veterschoen In Navy 'liam' 'liam' In wtxwFzBPq
Bullboxer Veterschoen Veterschoen In In Cognac Bullboxer 1xBxg4w7qP
In Zwart In Jeans Zwart Pieces In Pieces Pieces Jeans Jeans XwFwqAC
Overknee Faina In Faina Laarzen Zwart Overknee