Oorbellen In 'tarja' Goud Oorbellen 'tarja' atcq7nw5nZ'ocs Pants Edc Kt Blauw Denim In 5 By Denim' Esprit Jeans Tprd Axqx4pO
In Nachtblauw amp; Jones Overhemd Wit Jack qC1Fw

Procesrecht – Dagvaarding

 

Ray Zwart 'justin' Zonnebril ban Bruin In
'ams In Seasonal Wit Fit' Black Denim Graphic amp; Regular Blauw Scotch Tee Soda Shirt C81Xqt

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

ban Zonnebril In Zwart Ray Bruin 'justin' w8qwdS

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

In Classics Urban In Shirt Shirt Wit Shirt Classics Wit Urban Urban Classics pHRxwq
nk' Esprit In Co Grijs 'basic V Trui 0Ww6WIqO
In Rok 'zita' Blauw Denim Desigual vHZqfEZw
Zwart Ray Bruin In 'justin' ban Zonnebril